Τελευταία Νέα

Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 05:08
Τελευταία Ενημέρωση: 28 Ιανουαρίου 2020
Αθλητικά

Νίκη ψυχολογίας και «επιστροφή»

Off

Μπορεί η εμφάνιση να μην ήταν καλή, με εξαίρεση κάποια μικρά χρονικά διαστήματα, μπορεί επίσης ο Εργοτέλης να δημιούργησε τις περισσότερες ευκαιρίες από κάθε άλλη ομάδα, στην εστία του ΠΑΣ, οι Γιαννιώτες όμως ήταν αυτοί που πήραν τη νίκη στο ντέρμπι της αγωνιστικής.

 Μία νίκη μεγάλης σημασίας για την ψυχολογία του ΠΑΣ, μετά τις δύο ήττες, και με τους διώκτες του στο πρωτάθλημα να περιμένουν ένα δεύτερο συνεχόμενο στραβοπάτημα, για να πλησιάσουν στη βαθμολογία. Ο Χουτεσιώτης όμως δήλωσε «παρών», αποσοβώντας την παραβίαση της εστίας του σε δύο τετ α τετ και σε κάποια επικίνδυνα σουτ και ο Λέο εκμεταλλεύτηκε δύο «δώρα» των αντιπάλων και με δύο ωραία τέρματα έδωσε τους 3 βαθμούς στον ΠΑΣ.

Έτσι, η ομάδα του Γιαννίκη «έβγαλε» ένα από τα δυσκολότερα εκτός έδρας παιχνίδια απέναντι σε μία ομάδα, που έδειξε φορμαρισμένη και αναμφισβήτητα δυσκόλεψε περισσότερο από κάθε άλλη στο πρωτάθλημα τον ΠΑΣ.

 

Σφυροκόπημα

 των Κρητικών 

Δε θα ήταν υπερβολή να πει κάποιος, πως στο α’ ημίχρονο ο ΠΑΣ δέχτηκε ένα σφυροκόπημα από τους Κρητικούς, που δημιούργησαν 10 τελικές, με τον Χουτεσιώτη να αντιδρά σωτήρια στο τετ α τετ του Έφορντ και σε σουτ του Ροβύθη, όπως και σε ένα φάουλ από μακριά.

Ο ΠΑΣ έδειξε απειλητικός για ένα πεντάλεπτο στο 20’ – 25’ με τον Παμλίδη να απειλεί με κεφαλιά που έδιωξε σε κόρνερ ο Καλογεράκης, και πέτυχε και ένα γκολ με τον Αποστολόπουλο, το οποίο ακυρώθηκε ως οφσάιτ.

Στο 39’ ο Λέο αξιοποίησε το λάθος του τερματοφύλακα και με φαλτσαριστό σουτ άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΣ.

Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου, στο 51’ ο νεαρός επιθετικός του ΠΑΣ πήρε ένα δεύτερο «δώρο» από την άμυνα του Εργοτέλη, και πλάσαρε εύστοχα για το 0-2. Από εκεί και ύστερα, ο ΠΑΣ δεν κινδύνευσε, με τους γηπεδούχους να έχουν μόνο κάποια μακρινά σουτ, ενώ οι Γιαννιώτες είχαν δοκάρι με τον Λέο στο 67’ και ένα τετ α τετ του Παμλίδη στο 81’ που έσωσε ο Καλογεράκης.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Εργοτέλης μείωσε με τον Έφορντ, αλλά δεν κατάφερε να κάνει κάτι περισσότερο.

Κορυφαίοι για τον ΠΑΣ οι Λέο και Χουτεσιώτης. Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον ΠΑΣ ήταν στη μεσαία γραμμή, όπου οι απουσίες των Κάστρο και Σιόντη είναι κομβικής σημασίας, όμως σίγουρα ο ένας εκ των δύο θα επιστρέψει την Κυριακή για την αναμέτρηση στους «Ζωσιμάδες» με τα Χανιά. Ο νεαρός Λιάσος τα πήγε καλά αλλά η κίτρινη που είδε στο 13’  επηρέασε το παιχνίδι του. Ο Λώλης επίσης επέστρεψε στο αρχικό σχήμα, σε διαφορετικό ρόλο από αυτόν του δημιουργικού χαφ, χωρίς ωστόσο να είναι κακός. 

Σημαντική και η επάνοδος του Ελευθεριάδη, που έκανε το πρώτο του επίσημο παιχνίδι με τη φανέλα του ΠΑΣ, σε ένα παιχνίδι όπου πέρασε ως αλλαγή.

  

Γιαννίκης:

«Δεν ήμασταν καλοί…»

Χαρούμενος για τους τρεις βαθμούς της νίκης φάνηκε ο Αργ. Γιαννίκης, που παραδέχθηκε πάντως, πως η απόδοση της ομάδας του μέχρι το πρώτο γκολ δεν ήταν καλή.

«Πιστεύω σήμερα έγινε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, καθώς είδαμε πολλές φάσεις και γκολ από δύο ομάδες που αγαπάνε να έχουν την μπάλα κάτω και να παίζουν ποδόσφαιρο. Έως το γκολ που πετύχαμε δεν είχαμε καλή απόδοση, καθώς δημιουργήθηκαν προβλήματα στο κέντρο απ’ τον αντίπαλο. Από ένα υψηλό πρέσινγκ καταφέραμε να βρεθούμε μπροστά στο σκορ και στο δεύτερο ημίχρονο με κάποιες κινήσεις που κάναμε πετύχαμε και δεύτερο τέρμα. Από μια λάθος μεταβίβαση προκαλέσαμε και το 1-2, αλλά είμαι αρκετά ευχαριστημένος απ’ την απόδοση στο δεύτερο μέρος, συνολικά. Συγχαρητήρια στην ομάδα μου και ό,τι καλύτερο στον Εργοτέλη για την συνέχεια».

Ταουσιάνης: «Μας αφήνει 

πικρία το αποτέλεσμα»

Ο Γ. Ταουσιάνης από την πλευρά του είπε πως η ομάδα του αδικείται από το τελικό αποτέλεσμα,

«Αν κάποιος θα έπρεπε να προηγηθεί στο σκορ, αυτοί θα ήμασταν εμείς. Δυστυχώς στο τελείωμα του πρώτου ημιχρόνου, βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Στην επανάληψη στην προσπάθεια μας και μπαίνοντας στο ματς με ορμητικότητα και διάθεση να ανατρέψουμε την κατάσταση, μείναμε πολύ «κρύα» πίσω στο σκορ με δύο γκολ. Από εκεί και πέρα σαφώς έγινε μια προσπάθεια απ’ τους ποδοσφαιριστές μας, αλλά κάτω από πίεση και χωρίς πολύ καθαρό μυαλό απέναντι σε έναν πιο οργανωμένο αντίπαλο, δυσκολευτήκαμε στο να ανατρέψουμε το σκορ. Στην συνέχεια, το μόνο που καταφέραμε ήταν να πετύχουμε στο τέλος ένα γκολ. Μας αφήνει πικρία το σημερινό παιχνίδι και τίποτα παραπάνω».

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ